صنایع دستی ایران “کسب و کار 2 میلیارد دلاری”

صنایع دستی ایران
4.6
(5)

صنایع دستی ایران از ابتدای بوجود آمدن تمدن در میان بشر، مورد توجه بوده است.

از آغاز پیدایش بشر، همواره انسان برای رفع نیازهای خود به ابزار و لوازم ضروری نیاز داشت و چون این ابزار و لوازم قبلا وجود نداشتند، مجبور بود خودش آنها را بسازد.

صنایع دستی در ابتدا برای خلق یک اثر هنری و یا برای زیبایی بوجود نیامدند بلکه احساس نیاز برای زنده ماندن و ادامه حیات، انسانها را وادار به خلق آثار هنری کرد و نوآوری هایی که در این میان توسط آنها انجام می شد باعث تکمیل شدن و کارآ بودن این ابزار و لوازم گردید.

چرا صنایع دستی، تبدیل به صنایع ماشینی شد؟

هر چه جوامع بشری بزرگتر و به روزتر می شد نیاز به لوازم جدیدتر بیشتر احساس می شد و دست ساخته های قدیمی با همان دستورالعملهای قدیمی پاسخگوی جامعه نوین نبودند.کم کم ماشینهای ساخت صنایع دستی به بازار وارد شدند که سرعت را بالا بردند و نیازهای ضروری را برطرف کردند و از آن به بعد تقریبا صنایع دستی بعنوان تزئین و زیبایی در بین انسانها استفاده می شوند.

کم کم صنایع دستی به صنایع ماشینی تبدیل شدند و هنرمندان این صنایع نیز کم کم در حال محو شدن هستند و به همین دلیل نیاز است راهی پیدا شود تا نیاز آنهایی که به صنایع دستی اصیل علاقه مند هستند برآورده شود.

عدم معرفی درست و عرضه مناسب، باعث به فراموشی سپرده شدن و معدوم شدن بسیاری از این صنایع دستی اصیل ایران شده است. اگر شما علاقه ای به هنر صنایع دستی و حفظ میراث نیاکان را دارید و  توانایی ساخت آنها را در خود می بینید الان بهتری موقعیت است تا هم کسب درآمد در صنعتی کم رقیب داشته باشید و هم در شناسایی این هنر به جهانیان کمک کنید.

 

من حمیده نجاران هستم. مترجم، مربی و مدرس دوره های کارآفرینی و توسعه فردی و مدیر مجله کسب و کار.
در مجله کسب و کار به شما کمک می‌کنم تا با یادگیری اصول مدیریت و کارآفرینی و توسعه فردی، زندگی شخصی و کسب و کار بهتری داشته باشید.

 

تاریخچه صنایع دستی در ایران :

ایران دارای تاریخچه طولانی و غنی صنایع دستی است که قدمت آن به تمدن های باستانی امپراتوری های هخامنشی و ساسانی باز می گردد. امروزه ایران هنوز هم در تولید صنایع دستی پر جنب و جوش است و انواع سنتی آن در سراسر کشور تولید می شود.

این مطلب را هم بخوانید:  وارن بافت و 100 نکته طلایی مدیریتی ✅

صنایع دستی بخش ارزشمندی از میراث فرهنگی ایران است و همچنین یک فرصت اقتصادی قابل توجه است. این صنعت، هزاران نفر را در ایران مشغول به کار کرده است و سالانه میلیاردها تومان درآمد ایجاد می کند.

اگر علاقه مند به کسب درآمد از این صنعت هستید، راه های مختلفی برای این کار وجود دارد. در این مقاله به چند مورد از محبوب ترین روش های کسب درآمد از صنایع دستی در ایران می پردازیم.

انتخاب صنایع دستی مورد علاقه:

اولین قدم  این است که رشته ای را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. این کار باعث لذت بیشتر در کار می شود و احتمال تولید کالاهای با کیفیت بالاتر و تنوع محصولات بیشتر می شود. انواع مختلفی از صنایع دستی در ایران تولید می شود، بنابراین برای یافتن گزینه مورد دلخواه خود مشکلی ندارید.

در مقاله دیگری در مجله کسب و کار راجع به 47 ایده برتر پولساز صنایع دستی نوشته ام که می توانید از آنها برای شروع و گسترش کسب و کار خود استفاده کنید.

برخی از محبوب ترین صنایع دستی در ایران عبارتند از:

  1. قالی بافی
  2. نقاشی مینیاتوری
  3. فلزکاری
  4. کنده کاری روی چوب
  5. سفالگری
  6. شیشه سازی
  7. پارچه بافی
  8. ساخت جواهرات
  9. حصیر بافی
  10. گلدوزی

یادگیری مهارت های صنایع دستی :

هنگامی که یک رسته از صنایع دستی را انتخاب کردید، باید مهارت های لازم برای تولید محصولات با کیفیت بالا را بیاموزید. منابع زیادی برای کمک به یادگیری این مهارت ها وجود دارد، مانند کتاب، دوره های آنلاین و دوره های کارآموزی حضوری، سایتهای رایگان ارائه آموزش مثل آپارات و یوتیوب و سایتهای مشابه ایرانی و خارجی.

اگر در مورد کسب درآمد از این صنعت جدی هستید، توصیه می کنم در رشته کار انتخابی خود آموزش های رسمی را طی کنید تا مهارت ها و دانش لازم برای تولید محصولات با کیفیت بالا را بدست بیاورید.

 

شبکه سازی برای رشد کسب و کار  :

هنگامی که مهارت های لازم برای تولید صنایع دستی با کیفیت بالا را آموختید، باید با سایر سازندگان صنایع دستی ارتباط برقرار کنید تا از آخرین روش های تولید آنها مطلع باشید و از دیگران بیاموزید.

راه های مختلفی برای شبکه سازی با دیگر سازندگان صنایع دستی در ایران وجود دارد. می‌توانید در نمایشگاه‌های صنایع دستی شرکت کنید، به انجمن‌های آنلاین بپیوندید، در شبکه های مجازی با سایرین لینک باشید و ساده ترین راه اینکه با آنها تماس تلفنی داشته باشید.

این مطلب را هم بخوانید:  استراتژی بازاریابی و نقش آن در انواع سازمان ها
کسب درآمد از صنایع دستی
کسب درآمد از صنایع دستی

 

بازار یابی صنایع دستی :

اولین نکته قبل از بازرایابی، تولید محصول باکیفیت و هنری است. هنگامی که تعدادی صنایع دستی با کیفیت بالا تولید کردید، باید بازاریابی آنها را شروع کنید. راه های مختلفی برای بازاریابی وجود دارد، از جمله:

  • فروش آنلاین در وبسایت و شبکه های مجازی
  • شرکت در نمایشگاه های صنایع دستی در تمام شهرهای ایران
  • ارسال دست ساخته های خود به مغازه ها برای فروش بصورت امانی یا پورسانتی
  • تدریس کلاس های آموزش صنایع دستی و معرفی محصولات خود
  • حضور پررنگ در رسانه های اجتماعی

بهترین راه برای بازاریابی صنایع دستی شما، به هنر و کیفیت کار شما و جامعه هدف بستگی دارد.  با این حال، مهم است که هنرتان را خاص کنید و خلاق باشید و از کانال های بازاریابی مختلف برای دسترسی به افراد بیشتری استفاده کنید.

نکته مهم بازاریابی:

احساس نیاز به داشتن صنایع دستی را در دیگران ایجاد کنید. برای بعضی ها زیبایی و قرار گرفتن در دکور منزل مهم است و برای بعضی دیگر کارایی مهم است. این هنر شماست که برای هر کدام چگونه محصول دست ساز خود را توجیه کنید.

چگونه صنایع دستی خود را قیمت گذاری کنید؟

منصف باشید و قیمتی را روی صنایع دستی خود بگذارید که اگر خریدار در بازار، مشابه محصول شما را دید از خرید خود پشیمان نشود. قیمت های شما باید بر اساس هزینه مواد اولیه، زمان و مقدار تلاشی که برای ساخت آن محصول صرف کرده اید تعیین شده باشد.

با این حال، شما همچنین باید در مورد ارزش بازار صنایع دستی در ایران واقع بین باشید. اگر صنایع دستی خود را بیش از حد قیمت گذاری کنید، ممکن است نتوانید آنها را بفروشید.

بهتر است قبل از تعیین قیمت، در مورد قیمت صنایع دستی مشابه تحقیق کنید چون به شما کمک می کند تا قیمت مناسبی را برای کار خود تعیین کنید.

? نتیجه ?

کسب درآمد از صنایع دستی در ایران راهی عالی برای به اشتراک گذاشتن خلاقیت و در عین حال امرار معاش است. با این حال، مهم است که صبور باشید و ادامه بدهید. ایجاد و روی پا ایستادن یک کسب و کار موفق صنایع دستی مخصوصا در ایران که بیشتر حالت تزیینی دارد، به زمان نیاز دارد.

این مطلب را هم بخوانید:  افراد ثروتمند چگونه در کسب و کار های کوچک تاثیر می گذارند

جایگاه ایران در صنایع دستی جهان :

کشور ایران، سومین تولیدکننده صنایع دستی در جهان است و دارای بیشترین تعداد شهرها و روستاهای ثبت شده توسط شورای جهانی صنایع دستی است که نشان از میراث غنی و تنوع صنایع دستی ایران دارد، با این حال، در رتبه چهل و پنجمین صادرکننده صنایع دستی قرار دارد که علیرغم اینکه نسبت به آن در کشور بی توجهی شده و متولی دلسوزی ندارد ولی نشان دهنده وجود بازاری است که نیاز به گسترش و رشد در بازارهای بین المللی دارد.

 

صنایع دستی در ایران پتانسیل ایجاد اشتغال، رونق کسب و کار و جذب گردشگر را دارد. با این حال، صنعتگران با چالش هایی مواجه هستند، از جمله فقدان قوانین برای حمایت از آنها، پوشش بیمه ای ضعیف، بودجه و خطوط اعتباری کم و روش های ناکارآمد مدیریت دولتی.

 

صنایع دستی - قالیچه ایرانی
صنایع دستی – قالیچه ایرانی

 

معرفی وبسایت ایرانی و موفق صنایع دستی :

برای کسب درآمد از صنایع دستی، ایجاد یک پلتفرم آنلاین مانند وبسایت آرانیک می تواند یک رویکرد موثر باشد. این وبسایت به تولید کنندگان صنایع دستی حتی مناطق دورافتاده ایران اجازه می دهد تا محصولات خود را به نمایش بگذارند و به فروش برسانند و برای خود درآمد ایجاد کنند و این هنر اصیل را حفظ کنند.

 

صنایع دستی کشورمان به دمیده شدن روح نیاز دارد:

علاوه بر نکاتی که قبلا به آن اشاره کردم، در اینجا چند نکته تکمیلی برای کسب درآمد از صنایع دستی در ایران می نویسم:

  • از مواد باکیفیت استفاده کنید. این کار باعث دوام و جذابیت بیشتر محصول شما می شود.
  • به جزئیات توجه کنید. جزئیات کوچک می تواند تفاوت زیادی در کیفیت کلی کار شما ایجاد کند.
  • خلاق باشی و طرح های جدید و خلاقانه ای ارائه دهید که کار شما را از رقبا متمایز کند. می توانید از سایر کشورها الگو بگیرید و محصولات آنها را بومی سازی کنید.
  • کار خود را تبلیغ کنید. از طریق رسانه های اجتماعی، دهان به دهان، و سایر کانال های بازاریابی، مردم را از کسب و کار خود مطلع کنید.

با تلاش و پشتکار می توانید از صنایع دستی کسب درآمد خوبی داشته باشید. پس همین امروز شروع کنید و خلاقیت خود را با بازار هدف به اشتراک بگذارید و این موجود دوست داشتنی را از نابودی نجات بدهید.

میانگین امتیاز : 4.6 / 5. تعداد آرا : 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *